30. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitus kasvas ligi neljandiku

Ehitusettevõtted ehitasid 2007. aasta I kvartalis Eestis ja välisriikides eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 23% rohkem, sealhulgas kohalikul ehitusturul 22% rohkem, teatas statistikaamet.

I kvartalis ehitasid ehitusettevõtted omal jõul 7 miljardi krooni eest. Hooneid ehitati 5,6 miljardi ja rajatisi 1,4 miljardi krooni eest - vastavalt 29% ja 3% rohkem kui eelmise aasta I kvartalis. Ehitustegevuse kasv tulenes nii kohalikul ehitusturul kui ka välisriikides põhiliselt hoonete ehitamisest. Edukas oli aasta algus välisturul tegutsevatele ettevõtetele. Sealne ehitusmaht suurenes aastatagusega võrreldes kolmandiku.

Ehitustegevus kallines 2006. aasta I kvartaliga võrreldes 15,6%.

Ehitisregistri andmetel lubati I kvartalis kasutusse 1440 uut eluruumi, s.o 326 eluruumi rohkem kui aasta tagasi. Enam kui kolmveerand uutest eluruumidest asus korterelamutes. Enim valmis uusi eluruume Tallinnas, järgnesid Tallinna lähiümbrus ja Tartu linn. Nõudlus uute eluruumide järele püsib - I kvartalis anti ehitusluba 2739 uue eluruumi ehitamiseks. Eelistatuim elamutüüp on endiselt korterelamu.

Kasutusse lubati 273 mitteelamut kasuliku pinnaga 228 900 ruutmeetrit. Enim lisandus uut lao- ja tööstuspinda. 2006. aasta sama ajavahemikuga võrreldes suurenes nii kasutusse lubatud mitteelamute pind kui ka kubatuur.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474