31. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arhitektid toetavad Norde Centrumi asemele raehoone rajamist

Arhitektide liidu esimehe Üllar Marki sõnul on Tallinna ühelt väärtuslikumalt mereäärselt kinnistult Norde Centrumi kaubanduskeskuse lammutamine ja selle asemele uue raehoone ehitamine linnaehituslikult hea enne.

"Arhitektide liit toetab väga mõtlemisvõimelist linnavalitsust. Me tahaks näha professionaalset linnaplaneerimist," vahendas Marki sõnu "Aktuaalsele kaamerale" ETV24.

Tallinna linn on huvitatud krundist, et ehitada sinna uus raehoone, kuid abilinnapea Eha Võrgu sõnul on idee alles algusjärgus ning nägemus Petrooleumi tänavale kerkivast linnavalitsusehoonest pole kadunud.

Samas lubas Võrk, et kui tehing saab teoks, pöördutakse kindlasti arhitektide liidu poole.

Arhitektide liit soovitas oma liikmetel möödunud sügisel Tallinna linnavalitsuse välja kuulutatud uue linnavalitsusehoone võistlusel mitte osaleda. Liidu hinnangul pole Petrooleumi tänav uue hoone jaoks sobilik, sest on rahvale halvasti ligipääsetav ja keskusest eemal.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474