6. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Savisaar: Viru poeg jäägu ehitamata

Tallinna linnapea Edgar Savisaar käivitab linnavalitsuses kõnelused nn. Viru poja ehitamata jätmiseks, teatas linn.

"Linnavalitsus teeb abilinnapea Taavi Aasale ülesandeks Viru hotelli omanikfirmaga läbirääkimisi alustada," ütles Savisaar.

Savisaare sõnul annab Viru hotellile juurdeehituse rajamisele antud keskkonnamõju hinnang selge sõnumi, et selle ehitamine kahjustaks igal juhul kaitsealust Tammsaare parki ning seega ei saa selle ehitamist lubada."Meil on sellisteks läbirääkimisteks ka varasemaid kogemusi - näiteks Restoriga saavutatud kokkulepe linnamüüri äärne hoonestamata jätta -, seega loodan, et ka nn. Viru poja teema saab positiivse lahenduse," ütles Savisaar.Konsultatsioonifirmas Hendrikson Ko mai lõpus valminud keskkonnamõjude hindamise aruande kohaselt on plaanitava Viru hotelli juurdeehitusega avalduvad keskkonnamõjud negatiivsed ja neid on võimatu leevendada.Aruande kohaselt muutub juurdeehituse rajamisel osa Tammsaare pargist sisuliselt hotelli teenindusmaaks, seega degenereerub puittaimede ja alustaimestikuga park suureneva koormuse mõjul jalakäigualaks. Kultuuriliselt seisukohast omab juurdeehitus negatiivset mõju vaadetele ning asustuse ja linnamaastiku ajaloolisele struktuurile.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474