11. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Majade hinnad kukuvad kiiresti

Kui praegu endale maja osta, on valiku tegemine väga keeruline, sest tekib oht, et kui maja ei meeldi, ei õnnestu seda sügisel sama hinnaga maha müüa.

Uus Maa Kinnisvarbüroo hindaja Monika Kuntseli hinnangul tähendab olukord, kus uusi maju ei müüda tegelikult sellise hinnaga, mida nende eest küsitakse, et tänases turusituatsioonis on ehitusmaksumus tunduvalt tõusnud.

Äsja valminud majadega müüjad on kinni nii-öelda vanades hindades - ajas, mil tundus, et kõik läheb kergelt müügiks - soeta krunt, ehita selle peale maja, lisa oma kasum ja müü maha. Kui veel pool aastat tagasi oli hinnatrend tõusev, siis täna see reaalselt nii ei ole ja majade müüjad ei saa oma vara eest loodetud hinda, kinnitab Kuntsel. Planeeritud kasumi on ära söönud oodatust kallimaks kujunenud ehitushind.

"Kuna kinnisvaraturg on muutunud ostjakeskseks, on ostjal võimalus valida paljude pakutavate piirkondade ja majatüüpide hulgast endale sobivaim, mille müügihind on kooskõlas tänase turusituatsiooniga," räägib Kuntsel.

Pikemalt samal teemal tänases Äripäeva kinnisvara rubriigis.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474