• 12.06.07, 08:43
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Sakala keskus läks ehitusmaterjalina müüki

Enamik Sakala keskuse lammutamisel tekkinud jääke läheb uutel ehitustel taaskasutusse.
Sakala keskust lammutanud firma OÜ Lustrum on oma töö hoone lammutamisel lõpetanud ning lähiajal algab uue keskuse ehitus, kirjutas Eesti Päevaleht.
Lustrumi juhataja Taavi Lassi sõnul tuli ettevõttel korraldada 600 autokoormatäie killustiku äravedu, lammutusplatsile jäi aga veel umbes 4600 kuupmeetrit killustikku. “Osa killustikku jääb meist platsile nii, nagu see on. Uue hoone ehitamiseks kaevatakse üheksa meetri sügavune süvend, kuhu sellest killustikust tehakse vaiamasinatele meetripaksune alus, et masinad ei vajuks vette,” rääkis Lass.
Kogu ülejäänud keskuse lammutamisel tekkinud killustik rändas koos teistest lammutusobjektidest pärit kivijäätmetega Lustrumi laoplatsile, kust ettevõte müüs selle vahendajale.
Sakala keskuse lammutamisel üle jäänud metallosad rändasid kokkuostu, fassaadi katnud paeplaadid läksid aga Lassi sõnul eri inimestele müügiks.
Autor: Haldusuudised.ee

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 04.09.24, 13:41
Kontsept Arhitektuuribüroo päästis Tartu südames miljööväärtusliku hoone ja andis Peetri tänavale uue hingamise
Kontsept Arhitektuuribüroo poolt projekteeritud korterelamu Tartus Peetri tänav 7 pakub varasema mahajäetud hoone asemel üksnes silmailu. Aastakümneid varjusurmas olnud hoone on saanud uue hingamise, stiilse hoovimaja ja uued elanikud.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kinnisvarauudised esilehele