17. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estpla-14 kojusõit lükkub edasi

Viimased kuus kuud Iraagis teeninud jalaväerühm Estpla-14 ei jõua muutunud lennuplaani tõttu täna õhtuks Eestisse.

Kaitseväe peastaabi pressiesindaja Andres Sanga sõnul kindlustab Eesti jalaväerühma transpordiga USA liitlasvägede lennuk, kuid kuna ameeriklased muutsid lennuplaani, ei jõua Estpla-14 lubatud ajaks koju tagasi.

Sang kinnitas Postimees Online'ile, et jalaväerühm on juba Iraagist lahkunud ja on hetkel Saksamaal Ramsteini õhuväebaasis, kuid rühma täpset Eestisse jõudmise aeg ei osanud ta öelda.

Tema sõnul toimub see kindlasti lähipäevil, täpne aeg selgub ilmselt täna õhtul.

Estpla-14 kaitseväelased viisid kuue teenistuskuu jooksul läbi 148 motoriseeritud ja jalgsipatrulli, neist pikemad kestsid 48 tundi ja lühimad kuus tundi. Rühm viis läbi ka kinnipidamis- ja läbiotsimis-, konvoi- ja julgestusoperatsioone, samuti mehitati vaatlusposte ning masinate ja isikute läbiotsimispunkte.

Rühma vastutusalaks oli Sab-al-bori linn ja selle lähiümbrus, mis asub Baghdadist paarkümmend kilomeetrit põhjapool.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474