20. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bruns: Koplisse kõrghoonet rajada on naeruväärne

Linnakeskusest eemale kõrghooneid ei ehitata, kui nendeks mitte lugeda 12-16korruselisi elamuid, mis asuvad uutes ehituspiirkondades.

Teade Balti Manufaktuuri endisele krundile Sitsi mäele planeeritavast 60korruselisest hoonest manab silme ette fantastilise pildi, et seda ehitist lennuttakse linna "city" suunas, kirjutab oma arvamust arhitektuuridoktor Dmitri Bruns tänases Postimehes.

"Kui ta jõuab Kopli poolsaare kohale, mis on ammu väljakujunenud piirkond kindla miljöö ja iseloomuga, läheb äkki miski untsu, lendav ese kukub maha ning jääb nuiana püsti täiesti juhuslikus kohas," iseloomustab Bruns oma vaadet.

Brunsi hinnagul, arvestades hoone kõrgust, silmitsevad imestunud tallinlased igast linna kandist seda üksinduses kõrguvat äraeksinud nuia.

"Härrased, ärge naeruvääristge linna ja iseennast," kutsub Bruns mõtisklema ja lisab, et kõrghooneid paigutatakse piirkondadesse, mida tahetakse esile tuua või tähistad.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474