26. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Afganistanis haavata saanud sõdurid pääsevad peagi koju

Afganistanis nädalavahetusel haavata saanud neljast Eesti kaitseväelasest kolm viidi eile Suurbritanniasse ravile ja tuuakse kaitseväe juhataja kindralmajor Ants Laaneotsa sõnul esimesel võimalusel kodumaale tagasi.

Lõuna-Afganistanis Helmandi provintsis Sangini orus langesid laupäeval demineerimismeeskonna kaitseväelased seersant Kalle Torn ja nooremseersant Jako Karuks, veel neli demineerijat said haavata, kirjutas Postimees.

Eile viidi kolm haavatasaanut Suurbritannias asuvasse haiglasse, kõige kergemini viga saanu otsustas aga Laaneotsa sõnul jääda Afganistanis teenistusse. Ohus pole ühegi kaitseväelase elu.

Kaitsevägi saatis Suurbritanniasse kaks arsti, kes peavad konsulteerima brittidega, millal saab haavatasaanud Eestisse tagasi tuua.

"Meie seisukoht on, et neile ja nende omastele on parem nad kiiresti Eestisse tuua. Omaksed saavad siis neid külastada ja võib-olla nad ka paranevad kiiremini," lausus Laaneots.

Traagiline rünnak toimus laupäeval sõdurite lõunapausi ajal. Sõdurid ei olnud operatsioonil, vaid välilaagris ja asusid meditsiinisoomuki Pasi XA-180EST varjus süüa valmistama, kui laagri pihta tulistati kaks raketti, millest üks tabas just seda soomukit.

Sõdurid tapnud 107 mm rakett on kaitseväe peastaabi teavitusosakonna ülema Peeter Tali sõnul osa maa-ala sihtmärkide tabamiseks mõeldud ning tõenäoliselt Hiinast pärit kompleksist, mille Vene vaste on süsteem Grad.

Mingit tulevahetust ründajatega Tali sõnul ei toimunud ning neid ei üritatud tabada, vaid rünnaku ohvriks langenud jalaväekompanii ESTCOY-4 jätkas puhastusoperatsiooni Sangini orus.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474