28. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kõu ei taha Sõrve sääres levida

Torgu valla Tammuna küla suvilaomanikust Soome kodanik Pekka Rahikainen soovis oma maakodusse Eesti Energia internetti Kõu, kuid jäi pika ninaga.

Kuressaarde lepingut sõlmima minnes sai mees halva uudise. Nimelt teatas klienditeenindaja, et internetiteenuse Kõu levialaga on küll kaetud terve Eesti, aga Sõrve mitte, kirjutas Oma Saar.

Tagasiteel külastas Rahikainen ka Torgu vallavanemat, kellelt sai teada, et vallavalitsus on teinud kõikvõimalikud kirjad ja avaldused, et saada Torgu vald traadita interneti levialasse, kuid keegi ei ole huvitatud arendama Sõrve poolsaarel IT-teenuseid samale tasandile nagu mujal Eestis.

"Praeguses olukorras, kus Eesti Energia valetab terve Eestit katvast Kõu-teenusest, pidurdatakse Torgu arengut väga tõhusalt," pahandas Rahikainen. "Minu arvates on Sõrve sääre olukord häbiplekk Eesti kõrgtehnoloogia mainel," leidis ta.

Eesti Energia kommunikatsioonispetsialist Iveri Marukashvili nentis, et lubadus Kõu levikuks kõikjal Eestis on tagatud 100 protsendi ulatuses lisalahenduste abil, st spetsiaalseid suure võimendusega suund-antenne jms kasutades. "96 protsendi ulatuses on Kõu levik tagatud lisalahendusi kasutamata," kinnitas ta.

Marukashvili märkis, et teenindusbüroodes on kasutusel teenindajale ja kliendile abiks mõeldud Kõu levikaart, kus kõik piirkonnad on tähistatud - kas levi on seal väga hea, hea, keskmine või nõrk. "Antud kliendi kodukoht - Sõrve sääre tipp - jäi aga tõepoolest nõrga leviga piirkonda," tunnistas Marukashvili, lisades, et taolistes piirkondades soovitavad nad kliendil juurde osta tugevama lisaantenni, mida saab osta ka teenindusbüroodest.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474