28. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus Maa maakler: Viimsis on korterelamute arendus pidurdunud

Uus Maa Kinnisvarabüroo äärelinna elamispindade maakler Rene Manninen kommenteeris city24-le, et Viimsi vallas on korterelamute arendus pidurdunud.

Järgneb Mannineni kommentaar:

Viimase kolme-nelja aasta jooksul on Viimsisse ehitatud nii uusi korterelamuid kui ka rajatud uusi eramupiirkondi. Tänaseks on aga korterelamute arendustegevus Viimsi vallas aeglustunud. Korterelamute ehitamiseks ei ole algatatud ega ka kehtestatud detailplaneeringuid juba paar aastat ning vald suhtub üsna skeptiliselt uutesse korterelamu arendustesse, et mitte süvendada juba praeguseks esile kerkinud probleeme infrastruktuuriga. Korterelamute arendustest on ehitamisel ja lõpetamisel vaid Haabneeme alevikus paiknevad Heki tee korterelamud ja Tammeõue rajoon. Nimetatud kortermajad paiknevad kõik üksteisele suhteliselt lähedal, ühes piirkonnas, Kase, Kesk ja Randvere tee vahelisel alal. Kokku on pakkumises 8 kortermaja, mis lisavad Haabneeme alevikku kokku üle 400 uue korteri.

Hetkel on uutes majades pakkumisel veidi üle 200 vakantse korteri, ülejäänud korterid on kas müüdud või broneeritud. Seega on müüdud või broneeritud umbes pooled korteritest. Kuna suhteliselt lühikese aja jooksul tuli Haabneemes pakkumisse suur arv kortereid, siis oodatult venisid ka müügiperioodid. Sellest tulenevalt on hetkel veel vakantseid kortereid ka elamutes, mille ehitustööd on lõppenud.Nimetatud korterelamute puhul on erinevad projektid suunatud erinevatele ostjatele. Tammeõue projekt on väga mastaapne, kokku ligikaudu 230 korterit, kuid kuna korterite hinnad on asukohale ja ehituskvaliteedile vastavad, jäädes vahemikku 22 000-30 000 krooni, siis on projekt suhteliselt hästi müünud. Tammeõue projekti iseloomustavad standardne viimistlus ja projektlahendused ning sellest tulenevalt ka suhteliselt soodsad hinnad.Heki tee 6 korterelamute hinnaklass on mõnevõrra kõrgem, tulenevalt keskmisest kallima hinnaklassi siseviimistlusest, kasutatavatest kvaliteetsetest materjalidest ning eksklusiivsusest. Korterite põrandad on viimistletud tammepuidust laudparketiga, siseuksed on tugeva konstruktsiooniga ja keskkonnasõbralikest materjalidest. Stiilsed ja kaasaegsed segistid pakuvad tavatuid võimalusi ning Balteco kvaliteetvannid tulevad otse Eesti disainerite käe alt.

Pakkumises olevatele korteritele on nõudlus olemas, kuid kuna hinnad on suhteliselt kõrged, venivad müügiperioodid veelgi. Arendatavate korterite plussiks on, et elamud on suures osas valmis ning ostjatel on võimalik näidiskorteritega tutvuda ning reaalselt näha kasutatud materjale ja ehituskvaliteeti. Viimsi uute arenduste puhul ei ole hindade langetamist hetkel oodata, kuna arendajad on arvestanud pikenenud müügiperioodidega ning kuna uusi mastaapseid projekte lähiajal ei lisandu, siis leitakse aja jooksul kindlasti igale korterile ostja.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474