4. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa seitsmel vallal puudub üldplaneering

Kuigi kohalikud omavalitsused pidid valla üldplaneeringu kehtestama 1. juuliks, ei ole seitse Saaremaa valda sellega seni valmis saanud.

Saare maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna peaspetsialisti Raimond Jõearu sõnul on selle seisuga kehtestatud üldplaneering olemas Kuressaare linnal ja neljal vallal. Neljal omavalitsusel on üldplaneering kehtestatud valla territooriumi osa kohta ning nimetatud dokument puudub seitsmel omavalitsusel, kirjutas Oma Saar.

Kogu territooriumi kohta kehtiv planeering on lisaks Kuressaare linnale olemas Kärla, Leisi, Ruhnu ja Pöide vallal, ranna-alade osaüldplaneering Orissaare, Pihtla, Torgu ja Salme omavalitsusel.

Menetluse lõppjärgus on üldplaneering Kaarmal, Valjalas, Lümandas ja Muhus ning alles käivas menetluses on Kihelkonna, Laimjala ja Mustjala valla üldplaneering.

Riigi tasemel planeerimistegevust korraldava siseministeeriumi planeeringuosakonna juhataja Jüri Lassi sõnul üldplaneeringu mitte esitamisega sanktsioone ei kaasne, kuid ministriga tehtud kokkuleppe kohaselt saadetakse korda rikkunud valdadesse kuri meeldetuletuskiri.

Lass lisas, et suutmatusega üldplaneeringut mitte kehtestada, karistatakse oma valla kogukonda, kuna näidatakse, et valla areng on olnud läbi mõtlemata.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474