13. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlased ostavad 14 hektarit maad Riias

Eesti investeerimisfirma Metro Baltic Horizons ostab Riias Daugava äärde mõne kilomeetri kaugusele vanalinnast 14 ha maad, kirjutas Biznes Baltija.

Lehe andmetel plaanib firma pärast tehingu lõpuleviimist, tõenäoliselt septembris, muuta ka maa planeeringut ja investeerida 200 miljonit eurot ehk 3,1 miljardit krooni, kirjutas tänane Äripäev. Alale plaanitakse ehitada elu- ja ärihooneid.

Maatüki müüja ega müügihind pole teada. Siiski on teada, et ainuüksi ettemaks on 10 miljoni eurot ehk ligi 156,5 miljonit krooni. Isegi maatüki asukohta ei avaldata, kuid nii suuri vabu lahmakad ei saa just paljudes kohtades olla. Suure tõenäosusega asub see Lõunasilla ja piimakombinaadi lähedal.

Metro Capital Managementi Läti esindaja Andres Delman kinnitas tehingu toimumist, kuid keeldus edasistest kommentaaridest. Juba praegu arendab Metro Lätis kuut projekti.

Metro Capital Management on ettevõtjate Madis ja Mart Habakuke, Arle Mölderi ja Sulo Niguli kontrolli all olev varahaldusfirma esindustega Tallinnas, Riias ja Peterburis. Ettevõte on noteeritud Londoni börsi lisanimekirjas.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474