20. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohtla-Järve müüs korterioksjonil maha üle 60 korteri

Kolmapäeval Kohtla-Järvel toimunud munitsipaalkorterite enampakkumisel oli müügis üle 60 korteri, millest enamik läks üürnikele müügiks alghinnaga.

Korterid asusid Järve, Sompa, Oru, Viivikonna ja Sirgala linnaosas, kirjutas Põhjarannik.

Kuigi suurem osa korteritest müüdi alghinnaga, oli ka neid, mille järele oli suurem nõudmine, eriti just Viivikonna ja Sirgala linnaosas. Nii kerkis Torni tänav 7 asuva korteri hind 4970 kroonilt 56 000 kroonile.

Kuna Järve ja Ahtme linnaosa kortereid müügis pole, tõstab see huvi keskusest kaugemal asuvate eluruumide vastu.

Linnapea Jevgeni Solovjov märkis, et kuna praegu pole linnal Järve, Ahtme ja Kukruse linnaossa vabu munitsipaalkortereid alles jäänud, nõudlust nende järele aga on, on inimesed, peamiselt noored pered, pilgu Viivikonna ja Sirgala poole pööranud.

Solovjovi kinnitust mööda pole toimunud korterioksjon viimane. "Paljude korteriomanike jaoks on oksjonil nende üüritava eluruumide eest nõutav summa liiga suur. Seepärast tuleb linn neile inimestele vastu, andes võimaluse vajalik summa kokku koguda."

Iga enampakkumisega hind tõuseb, sest Kohtla-Järvel on vabade eluruumide turg oluliselt vähenenud, teisest küljest on suurenenud korterite turuhind, see aga mõjutab ka järgmistel enampakkumistel müüki tulevate korterite hinda.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474