25. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eksperdid: Venemaa ei suuda kõiki naftaveoseid oma sadamatesse suunata

Vene majandusekspertide sõnul on Moskva plaan juhtida kogu naftaeksport mööda Baltimaadest ja Ukrainast lühinägelik, sest riigi infrastruktuur ei ole sellises seisus, et suudaks suurenevate veosekogustega iseseisvalt hakkama saada.

Vene sadamate eelis ettevõtjate jaoks seisneb spetsialistide hinnangul praegu aga eelkõige vaid alandatud raudteetariifides, mis tõenäoliselt peagi kaovad, kui täitub Moskva soov liituda Maailma Kaubandusorganisatsiooniga (WTO), vahendas postimees.ee.

Kõigi strateegiliste veoste, sealhulgas naftatarnete, suunamisest oma sadamatesse teatas Vene transpordiminister Igor Levitin intervjuus Läti venekeelsele ajalehele Tšas oma visiidi ajal Riias.

Vene transpordiministeeriumist selgitati hiljem, et kasutades terminit «strateegilised veosed» pidas Levitin silmas ainult toornaftat ja rafineeritud naftasaaduseid. Viimaseid kavatsetakse tulevikus hakata suunama peamiselt riigi loodeosas asuvatesse sadamatesse Ust-Luugas, Primorskis, Võssotskis, Kaliningradis ja Murmanskis.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474