25. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas mobiilimast võib tekitada allergiat?

Ühendkuningriigis viidi läbi uurimus, et kinnitada või lükata ümber väide, et mobiilimast tekitab allergiat.

Keskkonnast tingitud terviseprobleemide uurimusest selgus, et tervisehäireid mobiilimast siiski ei tekita, kirjutas BBC.

Katsete käigus tuli välja, et mitukümmend inimest, kes uskusid, et mobiilimast tekitas neil sümptomeid, nagu rahutus, iiveldus ja väsimus, ei suutnud tegelikult määratleda, kas mastist tuli signaale või ei.

Kui aga katsealused arvasid, et mast töötab, teatasid nad suurematest muredest, öeldes, et probleem on psühholoogiline.

Siiski väidavad uuringu korraldanud teadlased, et inimesed kannatavad "tõeliste sümptomite all". "Uskumine on väga tugev asi," ütles Essexi ülikooli professor Elaine Fox, kes kolm aastat kestnud uurimust juhtis. "Kui sa tõsiselt usud, et miski teeb sulle halba, siis see ka teeb," lisas ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474