31. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kodulaenuga satub hätta alla 0,5 protsendi klientidest

Eesti suuremate pankade välja antud eluasemelaenudest on n-ö halbu vähem kui pool protsenti ning pangad ei oota selle näitaja hüppelist suurenemist.

Eesti suurima kodulaenupakkuja Hansapanga hinnangul on viimasel ajal inimeste maksekäitumine paranenud ning seeläbi halbade laenude osakaal isegi vähenenud, kirjutas postimees.ee. Nende suurenemisse ei usu ka Sampo pank.

SEB Eesti Ühispanga äriarendusjuhi Triin Messimase sõnul võib siiski ennustada, et majanduskasvu aeglustumisest ning kinnisvaraturu muutustest tingituna võib halbade laenude hulk mõningal määral kasvada.

Pangad loevad halbadeks laenudeks neid, mille tagasimaksmine on korduvalt hilinenud üle 60 päeva. Eestis on välja antud umbes 130 000 eluasemelaenu, halbade laenude arv on alla 700.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474