1. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigi Kinnisvara AS sai kordategemiseks veel seitse kooli

Täna sai Riigi Kinnisvara AS (RKAS) endale veel seitse riigile kuuluvat kooli, et need korda teha.

RKAS ja haridus- ja teadusministeerium, rahandusministeerium ning Järva, Lääne, Lääne-Viru, Harju ja Valga maavalitsus sõlmisid täna kokkuleppe, millega antakse RKASi aktsiakapitali mitterahalise sissemaksena seitsme kooli kinnistud koos nendel paiknevate hoonete ja rajatistega, teatas riigiettevõte.

Allkirjastatud kokkulepe kohaselt anti RKASile üle Nõo Reaalgümnaasium Nõo vallas Tartumaal, Puiatu Erikool Pärsti vallas Viljandimaal, Vaeküla Kool Sõmeru vallas Lääne-Virumaal, Vidruka Kool Taebla vallas Läänemaal, Keila-Joa Sanatoorne Internaatkool Harku vallas Harjumaal, Helme Sanatoorne Internaatkool Helme vallas Valgamaal ja Päinurme Internaatkool Koigi vallas Järvamaal.

"Nende koolide üleandmine RKASile on oluline samm nende kordategemise poole, mis parandab oluliselt Eesti riigikoolide õpikeskkonda," ütles haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas koolide üleandmise puhul. "Riigikoolide kordategemine on riigi auvõlg, mis saab peatselt tasutud. Peame arvestama, et erinevalt munitsipaalkoolidest tõusevad nad valimiste toel harvemini päevakorda ja seepärast on vaja seista nende huvide eest pikka perspektiivi silmas pidades."

RKASi aktsiakapitali suurendati 47 100 uue 1000kroonise nimiväärtusega aktsia väljalaskmise teel. Kokku suurenes aktsiakapital seeläbi 47,1 miljoni krooni võrra.

Varasemalt on RKASile üle antud olemasolevate hoonete rekonstrueerimiseks või uute ehitamiseks kuue riigikooli kinnistud. Neist projekteerimisjärgus on Porkuni Kool Lääne-Virumaal, Kammeri Kool Tartumaal, Kaagvere Erikool Tartumaal, Noarootsi Gümnaasiumi õpilaskodu Läänemaal ja Kallemäe Kool Saaremaal.

RKAS ning haridus- ja teadusministeerium sõlmisid möödunud aasta 28. aprillil raamlepingu, mille kohaselt renoveeritakse RKASile üleantavad koolid lähiaastatel erivajadustega laste tervisekaitse ja ohutusnõuetele ning teistele kaasaja nõuetele vastavateks õppeasutusteks.

RKAS on 2001. aastal loodud Eesti vabariigile kuuluv 1,3 miljardi krooni suuruse aktsiakapitaliga kinnisvaraarenduse ja -haldusega tegelev ettevõte, mille aktsiad kuuluvad 100% Eesti vabariigile. Aktsiaid valitseb rahandusministeerium.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474