6. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Briti võlglasi ohustab sunnismaisus

Ühendkuningriigi siseministeeriumi plaanitava uue seaduse kohaselt võib kümnetele tuhandetele brittidele maksmata jäänud trahvide tõttu hakata kehtima maalt väljasõidukeeld.

Kokku on britid valitsusele võlgu üle 487 miljoni naelsterlingi ehk ligi 11,4 miljardit krooni, kirjutas The Guardian Unlimited.

Nn e-piiri süsteem läheks brittidele maksma 1,2 miljardit naela (28 miljardit krooni). Valitsus loodab ühtlasi sama süsteemiga kätte saada üle 9 miljoni naela (200 miljoni krooni), mis välismaalased Briti tervishoiusüsteemile maalt lahkudes maksmata on jätnud.

Süsteem peaks tööle hakkama järgmise aasta oktoobrist. Selle raames on plaanis luua ka keskne lendamiskeelu nimekiri, mida jagataks lennukompaniidele.

Kava kohaselt peavad lennukompaniid ja laevafirmad hakkama reisijatelt 24-48 tundi enne Ühendkuningriigist väljumist või sinna suundumist koguma hulgaliselt infot. Seetõttu tuleb luua hiiglaslik andmebaas. Möödunud aastal läbis Ühendkuningriigi ja 266 muu riigi lennujaamadu kokku 200 miljonit reisijat, kes kasutasid 169 lennukompanii teenuseid.

2015. aastaks peaks reisijate arv kasvama 305 miljonile ja valitsuse sõnul on kulukas süsteem ainus viis jälgida seda, kes riiki siseneb ja seal väljub.

Immigratsiooniminister Liam Byrne'i sõnul loob süsteem omamoodi piirikontrolli, kust info liigub edasi politseile ja turvateenuste pakkujatele. "See loob piirile uue kaitse, aidates tõelisi reisijaid ja takistades neid, kes enne reisimist endast riski kujutavad," ütles ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474