6. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Juuli kinnisvaraturul: hinnad lõpuks langevad

Terve juulikuu on arutatud selle üle, kas paljuräägitud kinnisvarakrahh on nüüd käes. Aeg pärast jaanipäeva on kinnisvaraturul alati veidi rahulikum, ent sel aastal on mõõnaperiood tõepoolest sügavam kui kunagi varem.

Kas sügisel saab turg raskustest üle või muutub korrektsioon hindade vabalanguseks, näeme kuu-kahe pärast. Halvasti mõjuvad raskused USA kinnisvaraturul ning pilved Eesti majanduse kohal, kirjutas Äripäev.

Juuli alguses tunnistas ka Eesti Konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing, et kinnisvarasektoris on probleeme, sest juunis langes nii nõudlus kui ka müük.

"Kinnisvarafirmade jaoks on probleemiks nõudlus. Osad maaklerid on juba sõna võtnud, et tuleks hindu alandada. Ajad on muutunud," märkis Josing juuli alguses.

Juuli esimesel poolel hakati olukorda võrdlema kolme-nelja aasta taguse ajaga, mil nädalas tehakse üks-kaks tehingut ühe suure arendusprojekti kohta. Lisaks on hakanud lepingutest loobuma spekulandid, kes on nõus ka 100 000-300 000 krooni kahjumit kandma.

Samuti on Tallinna ümbruse kinnisvaramüük jäänud seisma. Näiteks YIT ei ehita praegu Keilas lõpuni kahte korterelamut, vaid konserveerib need.

Mida vähem kortereid ostetakse, seda enam inimesi mõtleb üürimise peale. Kuu keskel teatas Uus Maa kinnisvarabüroo, et nõudlus üürikorterite vastu kasvab. Piirkondadest on eelistatud kesklinna korterid ja ka odavama hinnaklassi magalakorterid.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474