10. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valgamaa talupere hoidis 9aastast poissi näljas ja luku taga

Valgamaa talust luku tagant leitud üheksa aastane poiss kaalus kõigest 18 kilo.

Sangaste vallas avastati laste julm väärkohtlemise juhtum, mida vald ei suutnud vaatamata rohketele vihjetele tõkestada aastaid, vahendas Eesti Päevaleht. Esimesed vihjed laste-rikkas taluperes toimuva lapsepiinamise kohta saabusid vallale TV3 uudiste andmetel juba viis aastat tagasi.

Valga maavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiu osakonna juhataja Ülla Visnapuu külastas koos kahe politseinikuga kaks nädalat tagasi kõnealust talu ja leidis eest vanemateta lapsed ja alakaalulise üheksa aastase poisi, kes oli suletud lukustatud ukse taha ja kaalus kõigest 18 kg, mis võrdub kolme- või neljaaastase lapse tavakaaluga.

Visnapuu otsustas hirmunud ja ilmselgelt alakaalulise poisi kohe vanematest eemaldada, sest leidis, et poisi elu oli ja on endiselt ohus. Järgmisel päeval talusse tagasi läinud Visnapuu leidis siis eest ka vanemad, kellelt võeti ära Visnapuu korraldusega veel kaks last ja viidi turvakodusse.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474