17. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvaraarendus kugistab Tallinna turud alla

Tallinna kahte suuremat turgu ähvardab hävimine, sest need asuvad kinnisvaralisest seisukohast liiga hinnalistes paikades.

Tallinna mõlemad suuremad turud, nii Keskturg kui Balti jaama turg tahetakse moodsateks ärikeskusteks kujundada. Samas ei jäta need ärikeskused enam ruumi turule selle klassikalises tähenduses, kus talumeestel ja pensionäridel võimalik aiasaadusi müütada, kirjutas venekeelne nädalaleht Den za Dnjom.

Balti jaama turgu majandava Net Kinnisvara juhatuse liige Riho Nook ütles, et neil on aega turuna tegutseda veel umbes neli aastat. Praegu tegelevad arhitektid tema sõnul turu ja selle lähipiirkonna eskiisprojekti ja detailplaneeringu väljatöötamisega.

"Oskan vaid öelda, et ümberkujundamisele läheb mitte ainult turg, vaid kogu kvartal," väitis Nook. Nii kavandatakse endisele Kalinini-nimelisele elektrotehnika tehasele kuulunud 9,3 hektarilisele tootmismaale umbes 600 korterit.

Tallinna Keskturu maa-alale on detailplaneering aga juba 2006. a kehtestatud. Praegu kaootiliselt paiknevad kioskid on kavas asendada uue kahekorruselise hoonega, lisaks rajatakse sinna veel mitu kaasaegset ärihoonet. Keit Pentus on varem Kesklinna vanemana avaldanud kahtlust, et turg seal vastavalt uuele planeeringule enam alles jääb.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474