23. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ELi määrus tõi rändlusteenuse hinnad alla

Pärast seda, kui komisjon avaldas 2. augustil „musta nimekirja“ rändlusteenuste tariife võrdleval veebilehel, on kõik operaatorid teatanud komisjonile eurotariifid, mida nad ELi uue rändlusteenuste määruste kohaselt oma klientidele pakuvad.

Kõik eurotariifid on nüüd loetletud komisjoni veebilehel. Euroopas rändlusteenust kasutavate mobiilsideklientide jaoks on esimesed tulemused olnud üsna positiivsed. 27st liikmesriigist 23s pakub vähemalt üks mobiilsideoperaator rändlusteenust määruse hinnalaest madalamate hindadega, teatas euroopa Komisjon.

„Tänu ELi jätkuvale survele saavad kliendid alates tänasest täiel määral hinnata mobiilside rändlusteenuse uute eurotariifide pakkumisi kogu Euroopas,” ütles ELi telekommunikatsioonivolinik Viviane Reding. „Mul on hea meel tõdeda, et kõik mobiilsideoperaatorid järgivad seadust ning et needki vähesed mustad lambad, kelle olemasolu me kolm nädalat tagasi avastasime, on vahepeal karja juurde tagasi pöördunud. Kuigi olukorrast on nüüd täielik ülevaade, ei ole kogu töö veel kaugeltki lõppenud. Koos telekommunikatsiooni valdkonna siseriiklike seadusandjatega analüüsib komisjon nüüd uute rändlusteenuse pakkumiste kvaliteeti, läbipaistvust ja kliendisõbralikkust. Sügisel on meil tänu sellele tööle võimalik hinnata, kas rändlusteenuste turul on nüüd suurem konkurents ja kas tarbijad saavad ka tegelikult soodsama pakkumise.”

Komisjoni veebilehel, mis avati 2. augustil, on operaatorite kaupa loetletud pakutavad eurotariifid kõigis 27 ELi liikmesriigis. Tabel põhineb juuli keskel 95-le ELi mobiilsideoperaatorile saadetud küsimustikule antud vastustel. Esialgu sai komisjon 74 vastust, kuid mõned operaatorid teatasid komisjonile oma pakkumised hiljem ning mõned parandasid varem saadetud teavet. Tänaseks, kui kaks viimast operaatorit – Eesti EMT ja Küprose Areeba – on oma pakkumised komisjonile edastanud, on kogu Euroopat hõlmav ülevaade lõpuks valmis.

Üldiselt paistab, et ELi rändlusteenuse uue määruse rakendamine läheb ladusalt. 23 liikmesriigis pakub vähemalt üks mobiilsideoperaator rändlusteenust uue määruse hinnalaest madalamate hindadega. Lisaks on enamik mobiilsideoperaatoreid eurotariifi pakkunud või selle aktiveerinud enne määruses sätestatud tähtaega.

Oktoobris koostab komisjon koostöös Euroopa reguleerivate asutuste töörühmaga üksikasjalikuma kvalitatiivse analüüsi eurotariifile ülemineku kohta. Selle tulemused on olulised hinnangu seisukohast, mille komisjon peab esitama Euroopa Parlamendile ja ministrite nõukogule 30. detsembriks 2008.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474