23. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvarabuumi luuser Eesti Post

Eesti Post võinuks kinnisvarabuumi toel teenida kümneid miljoneid kroone, aga faktid räägivad, et firma on olnud oma kinnisvarale rumal peremees, kirjutas Eesti Ekspress.

Postifirma suutis Tallinnas 2003. aastal kolida administratsiooni ja suure osa tegevusest kesklinna peapostkontorist Lasnamäele Pallasti tänavale. Firmale üle mõistuse ruumikaks jäänud maja, kinnisvaraportfelli vaieldamatu kroonijuveel, jäi rentnikele vabaks, ent sellega sai mõistus otsa. Terve järgneva aasta küttis Eesti Post oma kulu ja kirjadega maja täiesti tühja kolmandat korrust, magusaimat büroopinda Tallinna kesklinnas, ilma et keegi seda kasutanuks. Hiljem on maja ümber kostnud mitmeid sahinaid. Postifirma juhtkond pole lihtsalt julgenud selle suure ja tundliku küsimusega midagi ette võtta.

Suure potentsiaaliga ärikrundi Viru hotelli vastas kinkis Eesti Post juba aastaid tagasi võileivahinna eest Merkole. Selle asemel, et krunt ise välja arendada või siis sellelt vähemalt soliidset hoonestusõiguse tasu teenida.

Eesti Post jättis mullu kinnisvarabuumi tipul kasutamata võimaluse müüa oma osa Toompuiestee 33 kinnistust. Kunagist posti sorteerimise keskust kasutavad nüüd vaid rentnikud ning renditulu pole eriti suur. Firma endise nõukogu esimehe Jüri Ehasalu arvates tulnuks maja ligi 30 miljoni krooniga maha müüa. Nii oleks suudetud vältida 2006. aasta 20,5 miljoni kroonist kahjumit.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474