23. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narkoärikaid süüdistatakse 400 000 krooni väärtuses amfetamiini käitlemises

Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Endla Ülviste esitas Sergeile (42) Aleksandrile (44) ja Gennadile (45) süüdistuse suures koguses amfetamiini käitlemises, teatas prokuratuur.

Kriminaalmenetlust alustati käesoleva aasta 21. jaanuaril kui keskkriminaalpolitsei ametnikud pidasid pikaajalise jälitustöö tulemusena kinni Sergei. Meest kahtlustati suures koguses narkootilise aine käitlemises ning tema sõiduautost leiti ja võeti ära kaks kilo amfetamiini. Keskkriminaalpolitsei komissar Veiko Germanni sõnul on rohkem kui kaks kilo amfetamiini Eesti mõistes väga suur kogus, mille hind tänavamüügis oleks olnud ligikaudu 400 000 krooni.

Kohtueelse menetluse käigus tuvastati, et Sergei sai kaks kilo amfetamiini Aleksandrilt, kes omakorda oli saanud narkootilise aine Gennadi käest. Keskkriminaalpolitsei töötajad leidsid läbiotsimise käigus Aleksandri Lasnamäel asuvast elukohast veel 135 grammi amfetamiini. Lisaks võeti varalise karistuse tagamiseks Aleksandrilt ja Sergeilt kokku ära enam kui 100 000 krooni sularaha.

Vanemprokurör Endla Ülviste sõnul süüdistatakse Aleksandrit ka varasemalt toime pandud narkokuritegudes. „Kriminaalasja eeluurimise käigus selgus, et Aleksandr omandas ligikaudu kilo amfetamiini, hoidis seda oma töökohas ning andis selle 2006. aasta aprillis ja mais suurte kogustena edasi,“ ütles prokurör.

Sergeile ja Gennadile on esitatud süüdistus karistusseadustiku paragrahv 184 lõige üks tunnustel narkootilise aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises. Aleksandrit süüdistatakse sama paragrahvi lõige kaks järgi suures koguses narkootilise aine ebaseaduslikus käitlemises isiku poolt, kes on varem toime pannud narkokuriteo.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474