31. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dagens Industri: Tallinna kinnisvara odavnes tänavu 20 protsenti

Rootsi investeerimispank ABG Sundal Collier teatas Swedbankile, et hinnad Tallinna kinnisvaraturu mõnes segmendis langesid tänavu kuni 20 protsenti.

Investeerimispanga analüütik Rickard Henze hinnangul on see info Swedbanki jaoks natuke murettekitav, sest nemad on Tallinna kinnisvaraturu suhtes kõige haavatavamad, vahendas postimees.ee Rootsi ärilehte Dagens Industri.

«Kuid muretsema peaks ka Nordea, sest nende antud laenude arv kasvas viimase 12 kuu jooksul enim,» rääkis Henze.

AGB Sundal Collieri hinnangul ei ole tegemist siiski suure probleemiga seni, kuni hinnalangus puudutab vaid mõningaid piirkondi.

«Kuid üldine makromajanduslik olukord on pingeline ning hinnalangus võib üle kanduda teistele piirkondadele ja linnadele. See võib olla seotud pankade endi käitumisega, sest viimasel ajal on laenumahud vähenemas ja see mõjutab hinnakujunemist,» analüüsis Tallinna kinnisvaraturu olukorda Rickard Henze.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474