3. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arendajad võtavad tempot maha

Muutunud turul nihutavad kinnisvaraarendajad kortermajade kogumite ehitamise algusaega, SRV Kinnisvara on ainsana külmutanud aasta lõpuni oma Harkukalda luksuselurajooni ehitamise, kirjutab Äripäev.

Harkukaldale peaks järve kaldale tulema 300 korterit, 170 ridaelamuboksi ja 17 paarismaja. Hinnad, mis vastasid Tallinna kesklinna tasemele, olid mõnda aega ka suvel projekti kodulehel üleval, kuid siis võeti maha.

SRV Kinnisvara tegevjuht Margus Mändmets selgitas, et suve alguses tegid nad otsuse, et aasta lõpuni Harkukalda kortermaju ei müüda. "Lihtsalt koha potentsiaali arvestades pole täna võimalik seda projekti realiseerida," põhjendas Mändmets. "Väga hea projekt, aga teha seda pisikese kasumi nimel pole mõtet."

Teised arendajad nihutavad kobarelurajoonides järgmiste majade ehitamise algusaegasid. YIT Ehitus peaks Tallinnas Mäepealse tänavale Mustamäe piirile ehitama 15 maja 600 korteriga. Kolm kortermaja on peaaegu valmis ja müügis, kokku kuus maja paistab projekti kodulehelt.

YIT Ehituse kinnisvaraosakonna müügijuht Tõnu Toompark rääkis, et nad kindlasti ehitavad 15 valmis, küsimus on ajas. "Ajad võivad nihkuda," sõnas ta. YIT-l on plaanis kümmekond kortermaja püsti panna ka Tallinnas Noole tänavale, kus praegu on müügis esimene. Toompargi sõnul on hetkel kasulik viitajaga ehitada, kuid loobuda millestki ei kavatseta.

Mäepealsest sadakond meetrit metsa poole kerkivad Fine Kinnisvara Karsti kortermajad - neli üheksakorruselist ja kolm seitsmekorruselist. Firma müügidirektor Antti Sõber rääkis, et YIT neile suur konkurent ei ole, kuna majad on erinevad ja nende omad asuvad päris metsa lähedal.

Hinnalt on Karsti korterid paarisaja tuhande krooni võrra kallimad. Esimese korruse kolmetoaline korter Karstis maksab 2,38 miljonit krooni ja Mäepealses 2,11 miljonit krooni. Sõbra sõnul teeb YIT ka hinnasoodustusi, kuid nemad hindu alla lasta ei kavatse. Sõber avaldas lootust, et 2009. aasta esimesel poolel on kogu kvartal valmis. "Alused on valatud, trassid veetud, taganeda pole kuhugi," rääkis ta. Sõber lisas, et muidugi on firma kriisiprogrammi läbi mõelnud, kuid praegu jätkatakse ehitust.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474