6. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FOTOD: Eesti Rahva Muuseumi ruumid

Eesti Rahva Muuseumi uue peahoone projekti kogumaksumus täpsustub veel, sest eelprojekti I etapi projekt on võrreldes esialgsega põhjalikult muutunud.

"Kui 2006. aasta 16. jaanuaril kuulutati välja ERMi uue hoone rahvusvahelise arhitektuurivõistlusel võidutöö, mille autoriteks on Pariisis arhitektuuribürood SARL d` Architecture Dorell Ghotmeh Tane omavad itaalia päritolu arhitekt Dan Dorell, liibanoni päritolu Lina Ghotmeh ning jaapani päritolu Tsuyoshi Tane, siis oli tegu eelkõige ideekavandiga, mille maksumust hinnati ligikaudu 1 miljardile Eesti kroonile. Siis polnud aga teada ei kasutatavad materjalid ega tehnilised lahendused," selgitas ERMi kommunikatsioonijuht Kaidi Tago.

Alates võidutöö väljakuulutamisest kuni 2007. aasta 31. maini, mil Kultuuriministeeriumis allkirjastati muuseumi uue hoone arhitektuurse projekteerimise leping, kestsid läbirääkimised. 31. maist kuni tänaseni, 6. septembrini, kestis eelprojekteerimise I etapp.

Nüüd, mil eelprojekteerimise I etapi tulemused on esitletud, on võimalik asuda projekti maksumust hindama.

ERMi uue peahoone ehitamist rahastatakse Hasartmängumaksu aktsiisist laekuvatest vahenditest, riigieelarvest ja Euroopa Liidu struktuurifondi vahenditest.

Juhul kui muuseumi ja ekspertide poolne hinnang eelprojekti I etapi tulemustele on positiivne (arhitektide poolt esitletavale eelprojekti I etapi insenertehnilistele lahendustele annab oma hinnangu ka eesti ekspertidest moodustatud komisjon, mis hindab projekti ehitustehnilist teostatavust, otstarbekust ja funktsionaalsust), jätkuvad tööd Eesti Rahva Muuseumi uue peahoone ehitamise nimel Raadile. Leping näeb ette, et uue hoone ehitamist Raadile alustatakse hiljemalt 2009. aasta lõpus, mil Eesti Rahva Muuseum tähistab oma 100. aastapäeva ja muuseumihoone valmib 2011. aastal.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474