6. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõõrumaa ostis 60% KMG Ehitusest

Urmas Sõõruma investeerimisfirmale US Invest kuuluv Rotermann Grupp sõlmis eellepingu ehitusettevõtte KMG Ehitus 60 protsendi aktsiate ostmiseks, tehing jõustub peale vastava loa saamist Konkurentsiametilt.

Tehingu maksumus on konfidentsiaalne.

Rotermann Grupi juhatuse esimehe Jaan Tootsi sõnul on KMG Ehitus Rotermann Grupi pikaajaline ja hinnatud partner. „Osalus edukas ehitusfirmas võimaldab Rotermann Grupil kui suurel kinnisvaraarendajal arendusprojekte efektiivsemalt ellu viia. Eesmärk on kaasata Rotermann Grupi laia haardega projektidesse võimalikult palju professionaalset oskusteavet. KMG Ehituse ost annab meie grupi ettevõtetele suuremat lisaväärtust,” rõhutas Toots.

Rotermann Grupi teatel asub KMG Ehituse ASi juhatajaks Sulev Vare, kes on 14. septembrini 2007 ametis Lääne maavanemana. Senine KMG Ehituse juhataja ja 40 protsendi aktsiate omanik Tiit Nurklik siirdub ettevõtte nõukokku.

Neljakümne töötajaga KMG Ehituse ASi käive oli 2006. aastal 613 miljonit krooni ning kasum 18 miljonit krooni. KMG Ehituse suurimaks tööks on hetkel Rotermanni kvartali rajamine, lõpetamisel on Foorumi äri- ja eluhoone Tallinnas. Varem on KMG Ehitusel valminud muuhulgas Ülemiste elurajoon, kuhu rajati 17 kortermaja ja Lootsi maja Tallinnas.

Rotermann Grupp on ettevõtja Urmas Sõõrumaale kuuluva investeerimisfirma US Invest tütarettevõte, mis tegeleb Eestis, Lätis ja Venemaal kinnisvara arenduse ja rendiga. Ettevõtte portfellis on kokku ligi 300 000 ruutmeetrit arendatavat või renditavat pinda.

Rotermann Grupi suurimaks projektiks on Sporta Pilsi arendusprojekt Riia kesklinnas, mille käigus rajatakse moodne äri-, elu- ja meelelahutuskvartal kokku ligi 90 000 ruutmeetril. Eestis on Rotermann Grupi suurimaks projektiks Rotermanni ajaloolise tööstuskvartali arendusprojekt, mille käigus ehitatakse ja taastatakse 58 000 ruutmeetril kokku kaheksa hoonet. Kompleksi tuleb 148 korterit, palju kaubandus- ja kontoripindu.

KMG Ehituse väikeaktsionär on Tiit Nurklik ja suurem ehk 60% osalus on Sampol. Sõõrumaa ostis ära Sampo osaluse.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474