7. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saarlase jonn ei anna hiidlastele head elektrit

Eesti Energia ja Saaremaa Leisi valla Pammana poolsaare maaomaniku vaheliste läbirääkimiste liivajooksmine on venitanud kolmanda Saaremaa-Hiiumaa vahelise merekaabli paigaldamist.

Hiiumaa tarbijad saavad kogu oma elektrienergia üle Saaremaa ning Soela väina aluse kolmanda 35 kV merekaabli paigaldamine võimaldaks tunduvalt parandada Hiiumaa elektrivarustuse töökindlust, kirjutas Postimees.

"Üks olemasolevatest kaablitest on töös seitsmekümnendate aastate algusest ja nõuab väljavahetamist. Samuti on vaja jaotusseadet automatiseerida rikkekoha kiireks lokaliseerimiseks," ütles Eesti Energia tütarfirma OÜ Jaotusvõrgu kommunikatsioonijuht Kristjan Hamburg.

OÜ Jaotusvõrk ligi 20 miljonit krooni maksma minev kaablipaigaldus venib aga Pammana poolsaare maaomaniku liialt suure kompensatsioonisoovi tõttu, mille suurust Hamburg ei avaldanud.

"Ehitusloa võib anda seadusest lähtuvalt suvalisele taotlejale, kui projekti dokumentatsioon vastab nõuetele, aga ehitustöödega ei või alustada ilma omaniku nõusolekuta," lausus Leisi vallavanem Ludvik Mõtlep.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474