7. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna börsil: Viisnurgal lendas katus pealt

Tallinna börsil rallis täna tugevalt Viisnurga aktsia, millel ühel hetkel ei olnud isegi ühtegi müügipakkumist.

Väärtpaber käis päevasiseselt ära isegi pea 15 protsenti plussis ja lõpetas päeva 10,2 protsendilise hüppega. Viisnurk maksis börsi sulgemisel 84,65 krooni (5,41 eurot) ja selle käive ulatus 950 000 kroonini.

Viisnurga aktsia hinnaralli taga on usutavasti Äripäeva tänane artikkel, kus firma suuromanik Joakim Helenius selgitab firma kaheks jagunemise eesmärke.

Tema sõnul on plaanis ühe firma alla koondada kõik kinnisvaraga seotud projektid. Heleniuse hinnangul tekkiks selle tulemusena suurfirma, mis võiks turuväärtuselt ületada isegi Arco Vara turuväärtuse.

Viisnurk jaguneb kaheks 18. septembri seisuga.

Suur huvi Viisnurga aktsia vastu näitab, et inimestel ei ole siiski kinnisvarapirukast isu otsas. Samas on ka Helenius kinnitanud, et firma varade hulka minevatest projektidest pole Balti riikides ükski seotud elamuehitusega.

Suurima käibega oli täna börsil Arco Vara aktsia, mida osteti-müüdi 15,3 miljoni krooni eest. Arco Vara aktsia kallines 2,1 protsenti ja maksis 31,14 krooni (1,99 eurot).

Enim kukkus börsil Eesti Ehituse aktsia, mis kaotas oma väärtusest 2,1 protsenti ja maksis 82,14 krooni (5,25 eurot). Ehitusfirma aktsia käive küündis 610 000 kroonini.

Börsi kogukäive oli 28,6 miljonit krooni. Indeks OMXT tõusis 0,1 protsenti ja oli 905,41 punkti

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474