22. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merealuse gaasitrassi maapealse osa ehitus juba käib

Lenta.ru vahendas, et euroliidu kehtestatavad energiaturu kaitse piirangud Gazpromi kavandatavat merealust gaasijuhet ei puuduta, trassi maapealset osa juba ehitatakse.

Kavandatav gaasijuhe ei jaota gaasi, selgitas Euroopa Liit meediale. 19. septembril täiendas Euroopa Komisjon gaasi- ja teiste energiakandjate turu regulatsioone viie aktiga, mida Gazprom juba ka kritiseerida jõudis. Gazpromi asejuht Aleksandr Medvedjev nimetas neid regulatsioone “maailmamajanduse ajaloo absurdseimateks”. Üks uutest reeglitest välistab näiteks gaasijaotusvõrkude ostu Euroopa Liidu territooriumil Gazpromi kui energiatootja poolt.

Merealune gaasijuhe ehitatakse selleks, et müüa gaasi Lääne-Euroopasse otse, Poolast, Valgevenest, Ukrainast ja Balti riikidest mööda minnes, selgitas Lenta.ru. Osa neist riikidest töötab praegu gaasijuhtme ehitamise vastu, tuues ettekäändeks keskkonnariskid, märkis portaal.

Praegu ehitatakse juba Gazpromi ja Saksa firmade ühise gaasijuhtme maapealset osa.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474