28. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Talteri tegevjuht: Pirita tee ehitusel ei arvestatud ristmikega

Tarteri tegevjuhi Sven Pertensi sõnul võis Pirita tee ehitus kallimaks minna, sest linn ei arvestanud eelarves kahe ristmiku ehitusega.

"Ühe võimaliku selgitusena võib tuua veel selle, et Pirita tee ühistranspordiraja hankes sisaldus ka kahe ristmiku ehitus: Saare tee ja Russalka ristmik," selgitas Pertens. "Meil vastav info puudub, kuid on võimalik, et eelarve koostamisel arvestati ainult ühistranspordiraja ehitusega ja hiljem otsustati projekti koosseisu lisada ka ristmike ehitamisega seotud tööd, mille tulemusena objekti tööde maht ja iseloom muutusid ning objekt tervikuna kallines eelarvega võrreldes," täiendas ta.

Talter osales ka ise hankekonkursil Pirita tee ühissõidukiraja ehitamiseks. Hinnaks pakuti 20,97 miljonit krooni koos käibemaksuga. Kokku osales hankel 5 pakkujat, hinnad jäid vahemikku 19,8-25,2 miljonit krooni. Tallinna linna eelarve seisukohast lisandub hankekonkursi hindadele veel järelevalveteenuse tasu, mis jääb vahemikku 4-5% ehitushanke lepingu maksumusest.

"Linna teedeehituse objektide eelarvete koostamisel planeeritakse objektidele vahendeid eksperthinnangute alusel, mis on paraku väga ligikaudsed, kuna tavaliselt puudub eelarve koostamise ja kinnitamise ajal tehniline projekt," selgitas Pertens.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474