10. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ärimehed ehitavad Putini nimelise konverentsikeskuse

Venemaa presidendi büroo ja viis suurettevõtet investeerivad 350 miljonit eurot Putini nimelise konverentsikeskuse ehitusse, vahendas Lenta.ru ajalehte Vedomosti.

Projektis osalevad Lukoil, Novolipetski metallurgiakombinaat, Gazprombank ja pangad Rossija ning VTB. Investorite osalused jagunevad projektis võrdselt.

Konverentsikeskus kerkib restaureeritud Konstantinovi palee kõrval asuvale 20-hektarilisele maatükile ja valmib 2011. aastaks. Keskuse üldpinnaks kavandatakse 90 000 ruutmeetrit, suurim konverentsisaal hakkab mahutama 2500 inimest.

Kommersandi andmetel ehitatakse Putini nimeline konverentsikeskus Hispaania arhitekti Ricardo Bofilli kavandi järgi. Parim kavand selgitati välja rahvusvahelisel konkursil, kuhu kutsuti hispaanlaste kõrval ka Hollandi, Prantsusmaa, Itaalia ja Austria tuntud arhitektid.

Bofilli konverentsikeskus kujutab endast täisnurkset klaasehitist, mille sisse on mahutatud ringikujuline kontserdisaal. Ehitist reklaamitakse kui „universumi ilu sümmeetrilist näidet“.

Ärimehed osalesid ka Konstantinovi palee restaureerimisel, millesse nad paigutasid ligikaudu 300 miljonit dollarit.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474