14. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pentagon maksis eriväelastele 100 miljonit dollarit

Associated Press teatas, et Pentagon maksis spetsväeosade sõduritele rohkem kui 100 miljonit dollarit, et nad ei lahkuks teenistusest ega asuks eraturvafirmadesse.

Tänu sellele suutsid Ameerika Ühendriigid säilitada Iraagis ja Afganistaanis 1200 kogenud võitlejat, kes valmistusid pensionile minekuks, vahendas Lenta.ru.

Ameerika armees saab pensionile pärast 20aastast teenistust. Samas toob pensionile minek kaasa hulgaliselt sotsiaalseid hüvesid. Et veteranid armeeteenistust jätkaksid, pakuti neile lepingu pikendamise eest üheks kuni kuueks aastaks 8 000 – 15 000 dollarit preemiat.

USA kaitseminister Robert Gates põhjendas summade väljamaksmist Iraagis tegutsevate turvaettevõtete kõrge palgaga. Samas käskis ta Pentagoni juristidel spetsvägede lepingud üle vaadata ning keelustada sõjaväega konkureerimine.

Tulevaks aastaks eraldati USA erivägede preemiaks 43,5 miljonit dollarit.

Iraagis tegutseb 25 000 eraturvafirmat. Neist on 200 Ameerika turvafirmad, mis maksavad oma töötajatele 350-500 dollarit päevas.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474