18. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kunstiakadeemia uue hoone konkursi võitja saab miljoni

Täna kuulutab Eesti Kunstiakadeemia välja uue õppehoone arhitektuurivõistluse, mille võitjat on ootamas miljon krooni.

Üle kümne aasta väldanud asukoha otsingute järel otsustas kunstiakadeemia nõukogu rajada ülikooli uue õppehoone ajaloolisse asukohta Tallinna südalinnas – Tartu mnt 1/3, kus kool on asunud aastast 1917, teatas akadeemia.

"Uus EKA õppehoone on põnev väljakutse asukoha ja hoone funktsiooni tõttu, sest tulevane rajatis hakkab paiknema pealinna kaubandus- ja ärisüdamikus," sõnas EKA rektor professor Signe Kivi. "Samuti võiks parimaid arhitekte motiveerida võistluses kaasa lööma ühe miljoni krooni suurune võidupreemia," loodab professor Kivi.

Avalikule rahvusvahelisele konkursile oodatakse osalema arhitekte kogu maailmast.

Eesti Kunstiakadeemia on Eesti ainus kunsti-, disaini-, arhitektuuri- ja kunstikultuurialast kõrgharidust andev avalik-õiguslik ülikool, mis on katkematult tegutsenud 1914. aastast. Eesti Kunstiakadeemias õpib hetkel üle 1000 tudengi, kellest mitmed täiendavad end õppetöö vältel väliskõrgkoolides.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474