19. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

London tõukab New Yorgi troonilt

Old Bond Street’i kaubanduspindade üürihinnad löövad Fifth Avenue omi. Kahe suurlinna rivaalitsemine muutub aina teravamaks.

Kui suurlinnade olemus oleks mõõdetav sealsete šoppamisvõimaluste mitmekesisuse poolest, siis võiksime öelda, et viimaks ometi on Euroopa ostuparadiis London New Yorgile pika puuga ära pannud.

Colliers Internationali uuring, mis kajastab kaubanduspindade kasvutrende, lükkab New Yorgi seniselt pjedestaalilt maha. Uuele liidripositsioonile on tõusnud Londonis asuv kõige eksklusiivsem ja ainult enimtuntud kaubamärke müüv ostutänav Old Bond Street, mis edestab Manhattanil laiuvat Fifth Avenue’d, teatas uuringu tegija.

„Uuringu kohaselt on Old Bond Streeti kaubanduspindade keskmine üür pisut üle 15 000 dollari (165 000 krooni) ruutmeetri kohta ja Fifth Avenue’l 14 500 dollari (159 500 krooni) ruutmeetri kohta aastas. Kuude peale jagades teeb see Londonis 1250 dollarit (13 750 krooni) ja Manhattanil 1208 dollarit (13 288 krooni) ruutmeetri kohta. Vahe on küll marginaalne, ent piisav, lisamaks vürtsi kahe hiigellinna omavahelisse võidujooksu,“ kommenteeris Ross J. Moore Colliers Internationalist.

Manhattanile järgnevad võrdseid kohti hoidvad Londoni Sloane Street ja Pariisi Avenue des Champs Elysees, kus kaubanduspindade üürihind jääb pisut alla 10 000 dollari. Hong Kongi Causeway Bay ja Jaapani Tokyo Ginza üürihinnad on veidi üle 6000 dollari ruutmeetri kohta aastas.

Võrdluseks võiks siinkohal tuua Tallinna, kus hinnad eelistatuimates ostlemistsoonides kerkivad 750-1000 kroonini ruutmeetri kohta, selgub Colliersi 2007. aasta esimese poolaasta turuülevaatest.

Konkureerimine Londoni ja New Yorgi vahel aga jätkub. Võistluses, kes müüb rohkem üle 1 miljardi dollari maksvaid kinnisvaraobjekte, võidab New York, edastades Euroopa suurlinna Londonit kahe objektiga, toob välja ajakiri The Guardian. Samade objektide hinnavõrdluses saavutab aga edumaa taas kord London.

Rivaalitsemine on siiski pigem sõbralik ning sel aastal võidab see, kes suudab mahutada linna rohkem jõulutulesid ja lasta taevasse kallimaid ilutulestikke.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474