26. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TeliaSonera kuldab aktsionärid üle

Täna oodatust paremad kolmanda kvartali majandustulemused avalikustanud Eesti Telekomi suuromanik TeliaSonera teatas ühtlasi, et teeb ettepaneku maksta aktsionäridele erakorralise dividendina välja 10 miljardit Rootsi krooni.

Telia tavaline dividendipoliitika on jagada aktsionäridele välja 40% puhaskasumist. Aktsia hüppas Stockholmi börsil 8%.

TeliaSonera uue juhi Lars Nybergi esimene kvartaliaruanne näitas käibe 7,1%st kasvu 24,8 miljardile Rootsi kroonile. Puhaskasum kasvas 6,8% 5,4 miljardile Rootsi kroonile (läinud aasta kolmandas kvartalis oli puhaskasum 5,05 miljardit Rootsi krooni), ületades analüütikute ootused, vahendas Bloomberg.

„Kontserni kolmanda kvartali tulemus oli läbi aegade parim, mida kannustas tugev käibe kasv ja oluline kasumilisa meie vähemusosalusega investeeringutest Euraasias,” kirjutas Lars Nyberg täna avaldatud aruandes. Venemaal, Türgis, Kasahstanis ja Usbekistanis kasvas TeliaSonera käive kolmandas kvartalis 26%.

Lars Nyberg andis teada ka uutest kokkuhoiukavadest, millega saaks tema hinnangul kontsernis kokku hoida veel 5 miljardi Rootsi krooni. Detailsemalt avaldab firma oma plaanid tuleva aasta veebruaris.

Nyberg kordas ka TeliaSonera eesmärki kasvatada 2008. a lõpuks kontserni käive 100 miljardile Rootsi kroonile.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474