1. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vene allveelaev tungis Eesti majandusvööndisse

19. septembril Eesti majandusvööndis viibinud kaht Vene allveelaeva ei seiranud Eesti poolelt keegi, sest olukorral silma peal hoidnud soomlased Tallinna ei teavitanud, kirjutas Eesti Ekspress.

“See on huvitav, et soomlased said info allveelaevade kohta kätte, aga ei jaganud seda Eestiga, kelle majandusvööndis asi aset leidis. Paigas, kus laevu kohati, oli tunduvalt suurem Eesti huvi kui Soome oma,” kommenteeris fotot Ekspressile Põhja piirivalvepiirkonna staabiülem vanemleitnant Mati Terve.

Ekspressile foto saatnud soome meremees meenutas, et sündmus leidis 19. septembril aset tõepoolest Naissaare lähistel ja kahe tunni jooksul, mis nende laev sealkandis viibis, möödus neist kaks vene allveelaeva ühes saatelaevaga. Sündmuskohale ruttas Soome mereväe alus ja üle tuhises ka Soome kopter.

Piirivalve andmetel Vene allveelaevad Eesti territoriaalvetesse ei sisenenud, vaid seilasid Eesti majandusvööndis, kus kehtib vastavalt mereõigusele avamererežiim.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474