7. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lätlased asendasid kapriissed töötajad võõrastega

Dienaz Bizness avaldas täna, et viimase kümne kuuga saabus Lätti üle 4 000 võõrtöölise. Seda näitab Läti kodakondsus- ja migratsiooniameti statistika.

Ehitusettevõtete hinnangul on võõrtööjõud neile praegu kasulikum kui oma kapriissed oskustöölised.

„Meie töötajad hakkasid oma tingimusi dikteerima, seepärast osutus sissesõitnud tööliste kasutamine ühel hetkel tulusamaks. Lisaks sellele stimuleeris võõrtööliste kasutamine ka lätlasi, kes nähes, et neile tekkis alternatiiv, lõpetasid oma tingimuste dikteerimise ning asusid kiiremini ja kvaliteetsemalt tööle," rääkisid ehitusasjatundjad ajakirjanikule.

Läti tööandjate keskliit märkis, et senine Läti valitsuse poliitika ja võimetus võõrtöölisi vastu võtta pidurdab nende sissevoolu.

Lätist on välja rännanud umbes 90 000 inimest, kelle asemele on ametlikel andmetel tulnud 2 000 võõrtöölist, rääkis Läti tööandjate keskliidu direktor Elina Egle, märkides, et tegelikult ulatub võõrtööliste arv 4 000 inimeseni.

„On iseenesestki selge, et Läti ei suuda rahuldada nõudlust tööjõu järele,“ kommenteeris Egle. Seejuures pole oodata võõrtööliste arvu hüppelist kasvu, sest migratsiooni- ja integratsioonipoliitika on välja töötamata.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474