8. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tornimäe kaksiktorni eelarve viiendiku võrra lõhki

Tornimäe kaksiktorni ehitamine venib, projekti kulud on praeguse seisuga eelarvest viiendiku võrra suuremad.

Projekti arendava EKE Investi tegevjuht Rein Tiik loodab, et ehitus, mis pidi lõppema mais, saab siiski valmis novembri lõpuks, kirjutas Kauppalehti.

Lisaks eelarve ja tähtaegadega seotud muredele on projektil aga veel üks häda. Nimelt ei taha keegi esimeste eest vastutust võtta.

Lemminkäineni kontserni kuuluv Lemcon, mis sai 2004. aastal ehitusprojekti enda kätte, hiilib vastutusest kõrvale.

EKE Investi juht Rein Tiik on säärasest käitumisest hämmeldunud. Pettumust varjamata ütles Tiik, et lootis suurele Soome rahvusvahelise haardega ehituskontsernile, mis suudaks vastutada ka Eesti tütarettevõtte töö eest. Ehitust kaksiktorni hotelli osas teostab Lemminkäinen Eesti AS.

„Arvasin, et kontserni emaettevõte aitab tütarettevõtet, kui projekt käest ära läheb, nagu praegu on juhtunud. Nii aga ei läinud. Tütarettevõte ei ole emaettevõttelt piisavalt abi saanud. Tellija on praegu pidanud üksi vastutama Lemconi tütarettevõtte vigade eest,“ rääkis ta.

Tiigi sõnul on torni koliv Swissotel arendajale väga oluline klient, mistõttu otsustatigi selle ehitamisel suure ehituskontserni osa Lemminkäinen Eesti kasuks. „Lemcon on rahvusvaheline kontsern ja lootsime, et tänu sellele peetakse ka lepingust kinni,“ lisas Tiik.

Lemcon leiab, et ettevõte on lepinguid järginud ja projekt on läinud isegi keskmisest paremini.

„Me ei ole projektis peatöövõtjad, meil on konsultatsioonileping, mis ei tähenda projekti eest vastutuse võtmist. Hindasime juba kaks aastat tagasi, et Tallinna ehitusturul võib olukord eriti keeruliseks muutuda, mistõttu ei olnud meil võimalik võtta peatöövõtja lepingust tulenevaid eelarve ja tähtaegadega seotud riske,“ ütles Lemconi ärijuht Klaus Tervilä.

2004. aastal alustatud kaksiktorni üks torn on valmis, teine, mida ehitab Lemminkäinen Eesti AS, aga venib. Ehitus pidi kestma 2004. aasta maist 2007. aasta maini. Projekti eelarve oli 500 miljoni krooni.

Torni tuleb 239 hotellituba, restoran, konverentsikeskus ja spordikeskus.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474