13. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EMT juht: Eesti Post võiks virtuaalmaailma suunduda

EMT juhatuse liikme Tõnu Grünbergi hinnangul võiks Eesti Post leida uue rolli, mille üheks osaks võiks olla ka virtuaalmaailma sukeldumine.

„Tulevikus peaks Eesti Post suunduma sügavamale väärtusahelasse, tuleks leida uus roll, kus info osakaal oleks märgatavalt suurem, et jõuda uuele tasemele. Vastasel juhul jäädaksegi vaid saadetiste ühest kohast teise transportijaks,“ rääkis Grünberg Eesti Posti sünnipäevakonverentsil.

Grünberg tõi hulga näiteid, mis tulevikus maailma muudavad ja millega ka postiettevõte peab arvestama. Nii mainis ta ära painduvaid ekraane ja elektroonilist paberit, mis võib postilt osa tööd ära võtta, kuid mida saaks ka enda heaks ära kasutada.

Ühe võimalusena tulevikus laiemat haaret saavutada tõi Grünberg välja ka virtuaalreaalsuse. „Postifirma võiks olla vahendusfirma. Selle asemel, et saata kingad lihtsalt kliendile kohale, võiks ostja neid enne virtuaalses reaalsuses proovida ja siis osta,“ tõi EMT esindaja näite.

Samuti soovitas Grünberg Eesti Postil luua oma kontor virtuaalreaalsuse keskkonda nimega Second Life, kus tegevused on küll virtuaalsed, kuid milles liikuv raha on reaalne. Second Life’i on juba loodud CNNi esindus, samuti plaanib sinna saatkonna luua Eesti riik.

„Miks ei ole seal postkontorit? Eesti Post võiks sinna liikuda. Keskkonna käive on 1,3 miljonit dollarit päevas, mis on päris raha. Kui Eesti Post seal oma esinduse avaks, saaks ta kohe globaalse mõõtme,“ teoretiseeris Grünberg.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474