30. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Priit Põldoja: Baltikumi riske hinnatakse täna kõrgelt

Hansapanga Eesti peadirektor Priit Põldoja ütles Äripäeva seminaril "Eesti krooni devalveerimine - müüt või tegelikkus?", et välisinvestorid annavad juba aasta aega tõsiseid signaale, millega peame arvestama.

„Eufooria on lõppenud, toimub realistlik otsavaatamine olukorrale,“ ütles Põldoja. „Vaadatakse, kas suudan ennast olukorrast välja trikitada,“ lisas ta.

„Baltikumi riske hinnatakse täna kõrgemalt, Eesti majandus on baseerunud välisinvesteerimisele. Välisinvestorid annavad juba aasta aega tõsiseid signaale, kuid paanikaks see siiski põhjust ei anna,“ tõdes Põldoja. „Signaalid aitavad tähele panna ülekuumenemist, peame nendega arvestama,“ lisas ta.

„Investeerimiskulud on läinud üles, me ei saa silmi kinni panna, et kusagil on rahakraan ning meie siin aga jagame,“ rääkis Põldoja.

„Oleme kasvanud ligi 70% EL tasemest, sealt edasi kasvada on raske. Ettevõtted vaatavad oma turge laiemalt kui ainult Baltikumis,“ rääkis Põldoja. “ Need on väljakutsed Eesti majandusele,“ lisas ta.

„Edukad ettevõtted näevad kolm aastat ette väga tugevat turgu. Sõltub, mis turul sa maailmas asud. Näiteks Wendre Pärnumaal omab 10% Euroopa tekiturust. Nad on piisavalt efektiivsed, ei tee alltöövõttu ja teavad kuidas konsolideeruda Euroopa tekibisnessis,“ rääkis Põldoja.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474