5. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehituskaupluste kundede read hakkavad hõrenema

Koduremontijate ammendunud järelmaksulimiidid ja väikeste ehitusfirmade raskused muudavad Tartu ehituskauplused harjumatult inimtühjaks – teenindajad naeratavad jälle ja peagi kukuvad ka hinnad.

Tartu Ehituse ABC kaupluse juhataja Sven Kraagi sõnul on ehituskaupade hinnad suurklientidele juba hakanud langema ja kaugel pole aeg, mil hinnad muutuvad ka tavakundedele taskukohasemaks, kirjutas Tartu Postimees.

Tema arvutuste kohaselt on Tartu suuremate ehituskaupade müüjate käive tänavu kokku miljardi krooni ringis ning tuleval aastal võib oodata väikest langust.

Jaekliendid muutuvad kokkuhoidlikumaks ja praegu ehitamisel olevad suured hooned saavad valmis. Ta tõi näiteid üldehitusmaterjalide tootjatest, kes valmistavad praegu kaupa suures mahus lattu. Kui ladu täis saab, võib oodata hinnakärpeid.

"Kui uusi maju peale ei ehitata, kannatab esimesena üldehitusmaterjalide müük," selgitas Kraak. "Üldehitusmaterjalide nõudlus on juba kahanenud, sellele järgneb ilmselt viimistlusmaterjalide müügimahtude vähenemine."

Decora juhatuse esimees Eike Tubli kinnitas, et võrreldes eelmise aasta sama ajaga on müügimahud Tartu kaupluses mõnevõrra kahanenud.

Tubli sõnul on pisifirmadel järjest sagedamini raskusi ka võlgu võetud kauba eest tasumisega.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474