10. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA rahandusminister lubab hädas laenuvõtjaile abi

USA valitsus tuli välja laenumaksete külmutamise plaaniga, mis lubab enam kui miljonile inimesele oma kodu alles jätta.

USA rahandusministri Henry Paulsoni plaan peaks aitama laenajaid, kes suudavad oma praeguste maksetega küll toime tulla, kuid jääksid hätta intresside tõustes. Neljapäeval kiitis Paulsoni kava heaks president George Bush, kes teatas, et see pakub tõsisele probleemile mõistliku vastuse. "Koduomanikud väärivad meie abi," märkis Bush.

Laias laastus näeb kava ette kolme võimalust: laenude refinantseerimine, uut tüüpi riiklikult tagatud laenu pakkumine või praeguste intressimäärade külmutamine viieks aastaks. Viimane peaks andma laenuvõtjale aega laenukriisi möödudes oma eluase müüa või laen refinantseerida.

"See kava pole kellegi vabaksostmine, keskvalitsuse raha mängu ei panda," märkis Henry Paulson reedel Valge Maja kodulehel küsimustele vastates. "See on initsiatiiv, mille eesotsas on erasektor ja millest võidavad kõik."

Finantsettevõtted andsid kavale läbirääkimiste käigus oma õnnistuse, selle kiitis heaks USA keskpanga juht Ben Bernanke. Demokraadid tervitasid soovi hättasattunud laenuandjaid aidata, aga nõudsid jõulisemat sekkumist. Osa konservatiive seevastu märkis, et see karistab vastutustundlikke laenajaid. 61 majandusteadlast saatis Kongressile kirja, soovitades sekkumisest hoiduda.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474