17. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leedu laenuvõtjad maksavad devalveerimise spekulatsioonide eest

Spekulatsioonid devalveerimisest sunnivad Leedu litis laenu võtnud inimesi oma kohustuse eest maksma 2,37 protsendipunkti kõrgemat intressi kui euros laenanud inimesed.

Juriidilised ja eraisikud, kes on laene võtnud littides ujuvintressiga, on ekspertide hinnangul sunnitud maksma devalveerimise spekulatsioonide eest, isegi kui see on ebatõenäoline, vahendas BBN. 13. detsembril oli VILIBOR (Vilniuse pankadevahelise rahaturu pakutud kurss) EURIBORist 2,37 protsendipunkti võrra kõrgem.

“Tõusvad intressimäärad on finantsturu reaktsioon praegusele situatsioonile, kasvav majandusrisk ja -tasakaalutus. Kasvava pankadevahelise rahaturu kursi järgi arvestatakse intressimäära ja laene, finantsinstitutsioonid kaitsevad ennast riski ja võimalike kaotuste vastu,“ ütles Danske Banki Balti peaanalüütik Violeta Klyviene.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474