17. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SASi töötajad kavatsevad müügile reageerida

SASi Taani maapealne personal, SAS Ground Services (SGS), ei pruugi jääda passiivseks, kui SASi juhtkond otsustab firma maha müüa.

Tänasel SAS juhtkonna koosolekul otsustatakse, kas SGS ja teised SAS ettevõtted pannakse müüki, et parandada finantsilist tulemust. Ametiühingu esimees Nicolas Fischer ei kasutaks siiski sõna ”streik”. ”Ma ei eelda, et töötajad aktsepteerivad SGSi kõrvaleheitmist reageerimata. Alates 2001. aastast on nad kaasa aidanud 14 miljardi Taani krooni suurusele kulude kärpimisele mitmete kollektiivsete lepingute vähendamisega. Seetõttu ütlevad nad vaevalt ”jah” ning tänavad kui SASi juhtkond otsustab firma maha müüa,” ütles Nicolas Fisher borsen.dk-le.

Põhjus miks ta ei kasuta sõna ”streik”, on fakt, et Taani töötajad kirjutasid augustis alla lepingule, mitte streikida, usaldades juhtkonna konstruktiivseid pingutusi töötada koos alluvatega, et võidelda ”streigikultuuri” vastu. Nicolas Fisher märkis, et ta eelistab, et SGS jääb SASi osaks – see soovitus on olnud juhtkonna ja ametiühingu päevakorra arutelus sellel sügisel.

SASi juhtkond, mida juhib rootslane Mats Jansson, püüab teha kõike, et vältida uut streiki firmas. Di.se kirjutas, et SAS võib kaotada päevas 80 miljonit Taani krooni, kui ettevõtet tabab laiaulatuslik streik.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474