19. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlased on majanduse tuleviku suhtes optimistlikumad kui lätlased

19 protsenti lätlastest ning 29 protsenti eestlasi ja leedulasi on veendunud, et majanduse olukord järgneva 12 kuu jooksul paraneb, selgub Eurobaromeetri uuringust.

Eestis ja Leedus on inimeste usk paremasse majandusolukorda suurem kui Lätis, vahendas BBN. Mõlema riigi kodanikest usub 29 protsenti, et järgneva 12 kuu jooksul nende riigi majanduse situatsioon paraneb.

Üldiselt on ELis ootused majandusele palju paremad kui 2006. aasta sügisel, kui 20 protsenti kodanikest uskus, et nende riigi majandusseis paraneb ning 35 protsenti uskusid, et see läheb halvemaks, mis tähendas, et majandusliku kindlustunde indeksi punkte tuli kokku -15 .

Majandusliku kindlustunde indeks on kõrgeim Rumeenias (+18), järgnevad Malta (+18) ning Austria ja Poola (+14).

Indeks on eriti tugevalt negatiivne Küprosel (-44) ja Ungaris (-40) ning väiksem on see Tšehhis ja Portugalis (-23).

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474