19. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mati Raidma: Iraak saab varsti ise hakkama

Riigikaitsekomisjoni esimehe Mati Raidma sõnul realiseerib Eesti missioonidel oma kohustusi rahvusvahelise julgeoleku kujundamisel ning kinnistab liitlassuhteid NATOs ja Euroopa Liidus.

Riigikogu pikendas täna Eesti kaitseväelaste mandaate Kosovos ja Iraagis ning andis aastase mandaadi osalemaks Euroopa Liidu Põhjala Lahingugrupi tegevuses. Koos üle-eelmisel nädalal pikendatud missioonidega Afganistanis ning Bosnia-Hertzegovinas osaleb kaitsevägi järgmisel aastal viiel välismissioonil, teavitas riigikogu.

Raidma ütles, et liitlassuhete kinnistamine NATOs ja Euroopa Liidus on osa meie riigi julgeoleku kindlustamisest. „Põhjala Lahingugruppi panustamine on Eestile Euroopa Liidu julgeoleku ning kaitsepoliitikas aktiivse osalemise väga vajalik otsustus. Olles aktiivsed osalised Euroopa Liidu sõjalises kiirreageerimise mehhanismis, tõstame oma kaitsevõimekuse veenvust,” selgitas Raidma.

Mati Raidma sõnul on olukorra parandamine Iraagis kindlalt üks rahvusvahelisi prioriteete. „Sellele andis kinnitust ka eilne ÜRO Julgeoleku Nõukogu poolt ühehäälselt vastuvõetud resolutsioon, mis toetas Iraagi valitsuse palvet jätkata ka 2008. aasta rahvusvahelist julgeoleku tagamise operatsiooni,” kinnitas Raidma.

„Eesti jätkab oma panustamist Iraagis tekkinud julgeolekuvaakumi tasakaalustamisse. Liitlaste kohaolek annab Iraagile aega enda võimekuste väljaarendamiseks, milles on saavutatud 2007. aastal tuntav edasiminek,” sõnas Raidma.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474