19. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valga–Riia liinil avatakse peatselt rongiliiklus

Läti sisemaise reisirongifirma Pasažieru Vilciens on teinud pöördumise Eesti Raudtee poole taotlusega pikendada Riia-Lugaži reisirongiliini Valga jaamani alates 2008. aasta jaanuarikuust.

Praegu ei näe majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ega Eesti raudteeinspektsioon selleks takistusi, teavitas Valga maavalitsus. „See on igati hea uudis Lõuna-Eesti piirkonnale,” kinnitas reisirongifirma pöördumist Kalev Härk Valga maavanema ülesannetes. „Millal täpselt rongid Riiast Valga jaamani sõitma hakkavad, ei ole veel hetkel teada,” lisas ta

Reisirongiühendus Eesti ja Läti vahel katkes 2001 aastal. Samal ajal lõpetas tolleaegne side- ja transpordiministeerium reisirongiliikluse Valga –Tartu –Tallinna suunal sootuks ning Riiast tulnutel ei olnud enam võimalik rongiga teekonda Tartu ja Tallinna poole jätkata. Peale Euroopa Liitu astumist on püütud Riia-Valga rongiliini taastada, kuid tulutult.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474