20. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aas: Siff eksponeeris kohtuotsust kui võitu Tallinna üle

Tallinna abilinnapea Taavi Aas on seisukohal, et Tallinna Halduskohtu otsust Endel Siffi ja Tallinna linna vahelise vaidluse ei peaks Sifi poolt olema eksponeerima kui võit linnavalitsuse üle.

"Meid üllatas, et OÜ Primos soovis kohtuotsust näidata võiduna linnavalitsuse üle," ütles Aas ning lisas "kohtuotsusest, mis võtab Primoselt võimaluse lepingu sõlmimist jätkuvalt edasi lükata, võidavad linlased, eriti Kopli praegused ja tulevased elanikud. Linnavalitsus on püüdnud lahendada erimeelsusi läbirääkimiste teel ning kuna tegemist on sageli vaid nüanssidega, mitte põhimõttelise vastasseisuga, on raske mõista, miks meie lepingupartner pidas paremaks kohtu poole pöördumist."

Aasa sõnul võimaldab kohtuotsus lõpetada Kopli piirkonna arengut pidurdanud vaidluse, mis ongi linna eesmärk. „Ootame ärimees Endel Siffi sõlmima lepingut ning alustama ettevalmistust perspektiivika elamuala väljaarendamiseks. Protsessi hõlbustamiseks teeme veelkordse järeleandmise ning kindlustame kuus liinide elanikku, kellega pärast hoonestusõiguse tingimuste väljakuulutamist vormistati kirjalikud üürilepingud, linna korteritega," teatas Aas.

Abilinnapea kinnitusel on Kopli liinide arendamiskava takerdunud OÜ Primos Kinnisvara algatatud kohtuvaidluse tõttu. Linnavalitsuse hinnangul tõi Tallinna Halduskohtu otsus protsessi selguse.

Kohus tühistas Tallinna elamumajandusameti 28. märtsi käskkirja, millega tühistati Kopli liinide hoonestusõiguse konkursi tulemused, kus võitjaks osutus Endel Sifi firma Primos Kinnisvara OÜ. Samas jättis kohus rahuldamata Primos Kinnisvara nõudmise muuta hoonestusõiguse konkursi tingimusi.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474